Kedves Olvasó, még nem is tudod, hogy kedvenc újságodba nézel bele először, de reméljük, hamarosan felismered, hogy így történt!

A Vízjáró Magazin azoké, akik testi-lelki egészségükért, természetes vizeken, kajakkal, kenuval, SUP-deszkával szereznek valóságos élményeket, töltenek el szép órákat, vállalnak embert próbáló kihívásokat, szereznek túra- és sporttársakat, kötnek barátságokat.

Noha hírt adunk megmérettetésekről, mint egy-egy amatőr maratoni vagy regatta, és beszámolunk róluk, nem foglalkozunk versenysporttal, azt meghagyjuk olimpikonjainknak és egyesületi sportolóinknak. Nálunk túraleírásokat, túrajavaslatokat, típusbemutatókat, hajó- és felszerelés-teszteket olvashattok, példamutató egyéniségek bemutatása mellett.

pupu kajak cimkep

Tartalmunkon átfutva könnyű észrevenni, hogy országos számarányukhoz képest túlsúlyban vannak a felfújható csónakok, saját szóhasználatunkkal „léghajók”. Ez nem elfogultságból van így, hanem mert mi magunk ilyenekkel járunk, jó tapasztalatokat szereztünk velük, amelyeket meg akarunk osztani, és nyilvánosságra lépésünk előtt, természetesen, ilyen anyagaink voltak készen. De nem szűkítjük be látókörünket, valamennyi műfajt megjelenítjük – a Ti segítségetekkel!

Kérjük, küldjetek be híreket (például rendezvényekről), meséljetek érdekesebb túráitokról, írjatok tesztet vagy tartós tesztet hajótokról, hiszen egyetlen zsurnaliszta sem képes olyan mélyreható ismereteket szerezni egy kajakról, kenuról, mint aki rendszeresen használja. Az ilyen cikkeket közösen szeretnénk készíteni Veletek: e-mail címünkre bekülditek a kéziratot, azt fogalmazási, nyelvi szempontból megszerkesztjük, amennyire kell, és esetleg kiegészítéseket kérünk. Csakis az vezérel minket, hogy minden szempontból magas mércét megütő anyagok jelenjenek meg a Vízjáró Magazinban. Szeretnénk pörgősen frissülő tartalmúvá tenni kedvenc újságotokat, és ehhez segítségeteket kérjük!

A Vízjáró Magazin hangsúlyozottan politikamentes fórum. Minden szervezettel együttműködik, amely közös érdekeinket szolgálja, így az Aktív Magyarország kormánybiztossággal, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal, Nemzeti Parkokkal. Kezdeményezéseket és eredményeket megmutatunk, érkezzenek bárhonnan. Kommentekben kéretik mellőzni politikai vélekedéseket, felhangokat. Hiszen egyik fő célunk sokféleképpen megosztott embereket közös szenvedéllyel összekötni, egy bonyolult és nem mindig szép világban egyszerű örömöket közvetíteni!

Lapátra fel, evezzünk együtt!

pupu

Karlovitz Pupu Kristóf
főszerkesztő

 

Comments powered by CComment