A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnökségének felkérésére Hüttner Csaba és Weisz Róbert szövetségi kapitány már júniusra beterjeszti a tokiói olimpiáig, illetve paralimpiáig tartó felkészülési programokat és válogatási elveket.
A grémium csütörtöki, online ülésén elfogadta a tavalyi szakmai és pénzügyi beszámolókat, az MKKSZ mérlegét, közhasznú jelentését, és a 2020-as pénzügyi terveket is.

"Az ülés elején tájékoztattam az elnökséget, hogy az elmúlt héten több mint száz egyesülettel egyeztettünk online – idézte az MKKSZ honlapja Schmidt Gábor elnököt. „A megbeszélések alapján megállapítható, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések feloldása után újraindult a sportág. A tagszervezetek beszámoltak, hogy száz százalékban visszatértek a gyerekek a vízitelepekre, ráadásul megnőtt az érdeklődés a kajak-kenu iránt, mert a sportágat járványügyi szempontból biztonságosnak látják a szülők."

Schmidt Gábor hangsúlyozta: az elnökség örömmel látta, hogy a sportág ebben a rendkívül nehéz helyzetben is bizonyította rátermettségét és együttműködő képességét. "Az élversenyzők, a klubvezetők, a szülők, a támogatók, szóval a teljes közösség együttműködött, hogy veszteségek nélkül vészelhessük át ezt az időszakot."

A vezető testület arról is döntött, hogy júniusban, miután a nemzetközi szövetségek véglegesítik az idei versenynaptárakat, tárgyalja Hüttner Csaba felnőtt gyorsasági-, és Weisz Róbert para-szövetségi kapitány felkészülési programját és válogatási elveit. Így már több mint egy évvel a 2021 nyarára halasztott olimpia előtt egyértelmű menetrend szerint készülhetnek a versenyzők és edzők Tokióra.

Az ülésen megerősítették a korábbi döntést, hogy az MKKSZ őszi közgyűlésén, amelynek várható időpontja szeptember első hétvégéje, megtartják a négyévente esedékes tisztújítást is.

Forrás: MTI

Comments powered by CComment