Ebben a rovatban vízi túrázóknak hasznos weboldalak linkjeit gyűjtjük össze és adjuk közre. Némelyiket jól ismerjük, rendszeresen használjuk, de sokat nem próbáltunk még ki személyesen. Ezért kérjük, értékeljétek a linkek mögötti szolgáltatásokat, termékeket, információforrásokat – ha valamelyik nem üti meg a mércét, tapasztalatok alapján töröljük a listáról. Kérjük, bővítsétek, küldjetek újabbakat az Impresszumban olvasható e-mail címünkre!

Elsőként közreadunk egy már létező gyűjteményt, ez a Vízitúra lap. Sokféle témában rengeteg címet közöl, de nincs ismeretünk, tapasztalatunk arról, hogy milyen gyakran frissül, helytálló-e valamennyi információja. Teszteljétek Ti is!

Hová menjek túrázni?

Jó ötleteket, tippeket adhat benézni túraszervezők honlapjára. Ezekről sokat lehet megtudni még ismeretlen vizekről, egy lehetséges túra lebonyolításáról, vízre szálló és táborozó helyekről, nehézségekről, veszélyekről. Így már kiderül, neked való-e az a folyó. Ha igen, két választásod van: befizetsz egy vezetett túrára, vagy az olvasottak segítségével, vagabund módon, megszervezed magadnak.

100 kaland
Alaptábor
Bejárható utazások
Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség
Dráva
Indián vízitúra
Kalandor vízitúra
Keszeg-ér
MC Szigetköz Vízitúra
Pest Megyei Szabadidősport Szövetség
RoliTúra
Vár a Dráva
Vidám Delfin
Vidra vízitúra
Vízi vándortáborok diákcsoportoknak, állami támogatással
Víziló vízitúra
Zagyva

Milyen időjárás várható?

Országos Meteorológiai Szolgálat
Időkép

Vízállásjelentések

Aktuális vízállások az egész országból a Vízügy honlapján

Vízitúra tervező

Nekünk is van ám, a kerékpározásban hosszú ideje bevált, folytonosan fejlesztett, frissített saját túratervezőnk, próbáljátok ki, de azért közreadjuk egy másik linkjét is. Bele ne szaladj szabálysértésbe, bajba, itt nézhetsz utána, hogy melyik túraterületek engedélykötelesek!

Kimeríthetetlen információkincs a Duna szigeteiről

Dunai szigetek blog

Hajóforgalom a Dunán

A dunai kajakozás-kenuzás egyik veszélyforrása a hajóforgalom. Egészen nagy szálloda- és önjáró teherhajók, illetve tolóhajós szerelvények közlekednek, különösen völgymenetben, meglepően nagy sebességgel, és oly halkan, hogy észre se venni közeledésüket. A mi kis csónakunk nem látszik a kormányos radarján, sőt talán szabad szemmel sem igazán. Elég nagy a legázolás vagy veszélyhelyzet esélye. Ennek elkerülésére két lehetőség van: nagyon figyelni, sűrűn hátranézni, illetve figyelni a hajók mozgását, pillanatnyi pozícióját az AIS-térképen. Ez még szórakozásnak sem rossz, mert mutatja a hajók nevét, sebességét, úti célját.

Facebook-csoportok

Bozótmíves
Dunai kalandok
Kajak-kenu
Léghajósok a facebookon
Magyar Vízitúrázók Közössége
Vadkemping