Tavaly szeptember 9-edikén vettem meg, az akkor 11 éves, de máig kitűnő állapotú Gumotex Sunny felfújható kajak utódjaként, a Twist-2 típust. Persze mindjárt másnap vízre bocsátottam, nem messze első találkozásunk színhelyétől, a Római parti Kajak üzlettől, Pünkösdfürdőnél. Szép túrával avattam fel, a Szürkő-szigetet kerültük meg. Az eltelt 237 napból, noha jórészt a kajakozásra (állítólag) alkalmatlanabb hideg félévre esett, 53-szor tettem vízre. Ma lépte túl az 1012 kilométert. Az átlagos túratáv eszerint 19 kilométer, a leghosszabbak 50-esek voltak.

1000 kilometer gumotex twist kajakkal 007

Mennyi közös élmény! Vonat-kajak kombinációk Komárom-Esztergom, Dunakanyar-Budapest túrákkal, Volánbuszos utazásokkal le egészen Paksig, autós szervezéssel evezés Ráckevei Dunán, a Garamon, a Kiskunság csatornáin, a Táti-szigetek között. Január elsején évnyitó a Hévízi patakon, csodás időjárásban, egy kis darabon félmeztelenül is, némi jégtörés januárban, a Duna öbleiben, táborozások a kajakban kényelmesen alva, vagy sárorral és függőággyal. A karantén sem tarthatott vissza, az érvényes rendeletek lehetőségeit kihasználva mostanában is rendszeresen evezek.

1000 kilometer gumotex twist kajakkal 012

Tapasztalatok? A „másfél személyes” (kettesben kis cuccal, egyedül tábori felszereléssel kényelmes) Twist nagyon biztonságos, jóindulatú, a legnagyobb hullámok is csak megringatják, télen is teljes lelki nyugalommal járok vele. A használat nyomai alig észrevehetők rajta, pedig sokszor törtettem át ártéri erdők összegyűlt uszadékain. Igaz, minden használat után szárazra, tisztára törölve pakolom el, és itthon lazán felakasztva tárolom. Biztos vagyok, hogy még sokáig csavargunk együtt mindenfelé.

Kattints a képre a galéria megnyitásához!

„Twisty” több nekem, mint sportszer: testrészem!

Free Joomla Lightbox Gallery

Comments powered by CComment