Sajnos elég mostohán bánik a vízitúrázókkal a sors, akarom mondani a könyvkiadás. A cikk ötletének megszületésekor azt hittem, lehet egy jót meríteni a hobbinkkal kapcsolatos irodalomból, az új könyvek piacán. Sajnos ez nem így volt.

Horváth Péter - Schmidt Gábor: Ahogy tőlünk telt - A kajak-kenu sport sikertörténete

vizes konyvek karacsonyra 04

Sok történet van; sokféle tapasztalás, amelyekből apró, színes mozaik-kockánként állhat össze a sportág regénye. A szereplők - mint minden igazi életregényben - szintén sokfélék. Olykor mást gondolnak és másképp, de egyvalami örökre összeköti őket: a kajak-kenu iránt érzett, megkérdőjelezhetetlen elhivatottság.

Ha érdekel, kattints ide!

Szabó Attila: Minden a kenuzásról

vizes konyvek karacsonyra 05

A kajak-kenus versenyzők fizikai teljesítőképességének állandó fejlesztése, a mindennapi, teljesítményalapú edzés elviselése edzők által irányított folyamat. A szerző egyesületében és a válogatottnál is felnőtt kenus versenyzők felkészítésével foglalkozik, mely alkalmassá teszi őket Európa-, világ- és olimpiai bajnoki cím megnyerésére. Jelen könyvben a kenuzást mint speciális kompetenciát vizsgálja, és technikai, környezeti tényezőkkel való kapcsolatát ismerteti. A fejlesztett tananyag a szerző élversenyzői múltjából táplálkozik, és ez a tapasztalat az alapja módszerének is. Az elért eredmények azt bizonyítják, hogy gyógyszerek nélkül is megverhető a világ!

Ha érdekel, kattints ide!

Tisza-tó, Hortobágy kerékpáros és vízitúra-kalauz szabadidőtippekkel - 2., aktualizált kiadás

vizes konyvek karacsonyra 01

A Tisza-tó és a Hortobágy, valamint közvetlen környékének (Tisza-tó, Hortobágy, Borsodi-Mezőség, Hevesi-síkság, Matyóföld) részletes, színes, többnyelvű, 1:80 000 méretarányú kerékpáros és vízitúra atlasza 24 kerékpáros- és 10 vízitúra-ajánlattal, szabadidőtippekkel (horgászat), színes várostérképekkel, amelyet a látnivalók ismertetése és hasznos...

Ha érdekel, kattints ide!

Tisza-tó kerékpáros- és vízitérkép 1:50 000 - Szabadidőtérkép

vizes konyvek karacsonyra 02

A Cartographia aktív térkép sorozatának első tagja, 1:50 000 méretarányban, aktív turisztikai tartalommal:

 • laminált térkép outdoor használatra fejlesztve!
 • ajánlott kerékpártúrák, távolságokkal
 • épített vagy jelölt kerékpárutak jelölése
 • jelzett vízitúra-útvonalak, vízitúrázásra javasolt útvonalak
 • letölthető GPS track-ek a túrákhoz
 • csónakkölcsönzők
 • kerékpárkölcsönzők és -szervizek
 • ajánlott horgászhelyek
 • horgászjegy értékesítő pontok
 • strandok
 • tanösvények
 • Tiszafüred belvárostérkép

Felülete vízálló, alkoholos filccel rajzolható (ez később nyom nélkül eltávolítható).

Ha érdekel, kattints ide!

Magyarország csodálatos túraútvonalai - Gyalogtúrák, kerékpáros és vízi kirándulások családoknak is

vizes konyvek karacsonyra 03

Újra indulhat a kaland! Gyalog, két keréken tekerve vagy evezve! Könyvünket a két évvel ezelőtt megjelent Magyarország legszebb túraútvonalai című nagy sikerű túrakalauzhoz képest komoly bővülés jellemzi. A most bemutatott útvonalak között számos esetben kiemelt figyelmet kap a családi, illetve kisgyermekes kirándulás, több, könnyen kivitelezhető vízi kalandot ajánlunk, kerékpáron pedig egészen más metszetét ismerhetjük meg e tájaknak, mint például gyalogolva.

A könyv minden hegyvidéket, tájegységet külön tárgyal, minden útvonalat térképen is mutat, sőt a hegyvidéki terepekhez a túra domborzati keresztmetszete is társul, a szintemelkedések és szintvesztések megjelenítésével segítve a tervezést, a felkészülést.

A változó nehézségű túrák adatait minden esetben táblázat foglalja össze, így az indulási és érkezési helyekről, a távról, a menetidőről és a pontos útvonalról is összegző képünk lesz. A kerékpár- és vízitúrákat segítendő írunk a felszerelésekről és különleges, "járműspecifikus" tudnivalókról is. Hegyvidékeink bejárásához e túrakalauz-hátteret rendkívül bőséges képanyag egészíti ki, ezzel is kedvet teremtve az induláshoz.

Mert ha van hívogató terep, térkép, felszerelés és most már túrakalauz is, csak a lelkesedést, érdeklődést, újdonságkeresést kell mellé tennünk!

Ha érdekel, kattints ide!

Comments powered by CComment