Közleményük szerint a tiszafüredi Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban megtartott sajtótájékoztatón F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2017-es kormányzati döntés után, amely a Tisza-tavat Hajdúszoboszlóval, Hortobággyal és Debrecennel kiemelt turisztikai térséggé nyilvánította, több mint tízmilliárd forint összegű beruházási program indult el.

A Tisza-tó kirándulóhelyből üdülési célterületté vált, a vendégéjszakák dinamikusan növekvő száma már meghaladja a 472 ezret - hangsúlyozta a képviselő.

sunset 3790158 1280

Hubai Imre a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a Tisza-tó nemcsak földrajzi összeköttetést, hanem kulturális, turisztikai és gazdasági együttműködést valósít meg négy megye – Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg – határán.

Bejelentette, hogy a kormány döntése egy újabb, turisztikai vonzerőt növelő beruházást indíthat el: Tiszafüreden 2022 tavaszára felépül a Tisza-tavi Természetbúvár Játszóház és Túraközpont.

Kárándi Zoltán, a MAHART Zrt. projektvezető-helyettese elmondta, hogy május elsejétől már teljes kapacitással megkezdi működését a húsz hajóból álló nyaralóhajó-flotta. A szakember szerint a kormány 2017-es döntésének köszönhetően egy olyan új, minőségi szolgáltatás valósul meg a térségben, amely külföldön és belföldön egyaránt még vonzóbbá teszi a Tisza-tavat.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere kiemelte, hogy a térség valamennyi településéhez hasonlóan a Tisza-tó fővárosa, Tiszafüred is készen áll a turisztikai szezonra. Elmondta, hogy Tiszafüred és Poroszló között májusban befejeződik annak a  fejlesztésnek a műszaki átadása, amely lehetővé teszi, hogy még ebben az évben a Tisza-tavat teljes mértékben biztonságosan, gépjármű-forgalomtól elzárt területen kerékpározhatják körbe a turisták. A városban pedig megszépül a városközpont és új szabadstrand épül.

A sajtótájékoztató után több száz gyermek részvételével szezonnyitó kerékpáros napot tartottak a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Fotó: Pixabay

Comments powered by CComment