Körmenden a korábbi években adták át a Bárkaházat, ami turisztikai szolgáltatásokat és szálláshelyet kínál, ugyanitt rendszeresek a vízi vándortáborok, de készült a kenusok átkelését megkönnyítő beruházás is. A most európai uniós forrásból megvalósult fejlesztések elsősorban a szolgáltatások színvonalának javítását szolgálják, amivel nagyszerű megállópont jött létre a Rába partján, ezzel pedig emelkedhet a vízitúrázók száma.

Majthényi István, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a most átadott körmendi fejlesztések közé tartozik egyebek mellett a Rába-parti strand és játszótér megújítása, egy új, multifunkcionális sportpálya kialakítása és a meglévő kosárlabdapálya felújítása. Új öltözőt is kialakítottak, megújult a terület növényállománya és az ide vezető murvás út, illetve a vízre szálló hely, valamint akadálymentes parkolót is létrehoztak - sorolta a közgyűlési elnök.

Bebes István polgármester úgy fogalmazott, hogy még kedveltebbé, szebbé szeretnék tenni a folyóparti területet, ahol a sportolásra és a gyerekek kikapcsolódására egyaránt van lehetőség. A mostani beruházások mellett továbbiakat is terveznek, például egy ökocentrum építését.

Fotó: Pixabay

Comments powered by CComment