A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapjának híre szerint kajakban, kenuban, SUP-on vagy akár sárkányhajóban lapátolva is megtehető majd a közel tíz kilométeres táv, vitorlások vízi folyosójában, a déli partról Badacsonyba és vissza.

Tavaly több mint hétszáz hajtóban kétezer résztvevő evezett. A rajt és a cél helye nem változik, Fonyódon a kutyás strand lesz a verseny központja, ahol a táv teljesítése után idén is szórakozási lehetőségek várják az átevezés közönségét.

"A jól bevált helyszínen és a verseny lebonyolításán nem változtatunk sokat, fontos újítás azonban, hogy idén online is lehet nevezni, tehát aki előre gondolkodik, semmilyen papírt nem kell a helyszínen kitöltenie" – mondta Berényi Péter, szervezési igazgató. "Ezúttal is javasoljuk az indulóknak a hajódepó használatát, a rajtszámokat már a verseny előtti szombaton elkezdjük kiosztani, a hajókat pedig díjmentesen őrizzük a másnapi rajtig. Idén lesz ruhatár is, ezek a kényelmi szolgáltatások talán még felhőtlenebbé tehetik augusztus 16-át a túraverseny résztvevőinek és nézőinek."

Az eseményre a balatonatevezes.hu oldalon lehet nevezni, vagy a  helyszínen az előző napon 12 és 17 óra, illetve a rendezvény napján 6.30 és 11 között.

Comments powered by CComment