A válogatók kivételével minden versenyt törölt május 31-ig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a koronavírus-járvány miatt. Az MKKSZ közösségi oldalán megjelent rendelkezés szerint a törlés érinti a május közepére tervezett maratoni országos bajnokságot is.

A Schmidt Gábor szövetségi elnök által aláírt dokumentumból kiderül, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel a felnőtt, az utánpótlás és a parakenu felkészülési programokat is átdolgozzák, ennek részeként változik az olimpiai és paralimpiai válogatás menetrendje is.

 Schmidt Gábor az M1 aktuális csatornának nyilatkozva azt mondta: a kontinentális kvalifikáció törlésével arra számítanak, hogy a világbajnokság vagy a 2018-as Európa-bajnokság alapján osztják el a kvótákat, ami azt jelentené, hogy "mi további kvótákat fogunk kapni". Az európai kvalifikációs verseny kiesésével immár nem sürgető a válogatók megtartása, amelyeknek véleménye szerint június elején-közepén kell sorra kerülniük.

Boros Gergely szakmai igazgató kérésére a szövetségi kapitányok már megkezdték az egyeztetéseket az érintett edzőkkel, és Faludy Andrással, a versenysport bizottság vezetőjével a tervezett módosításokról, amelyekhez elnökségi jóváhagyás szükséges.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány az M1-nek kiemelte: azok a válogatott versenyzők, akiknek negatív a vírustesztjük, közösen, egy egészséges, nyugodt közegben, "kvázi egy karanténban" folytathatják a felkészülésüket.

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) szerdán szintén törölte vagy elhalasztotta valamennyi versenyét május végéig.

Forrás MTI

Comments powered by CComment