A magyar szövetség (MKKSZ) csütörtöki hírlevelében emlékeztet: március 24-én volt egy éve, hogy kiderült, a 2020-as, tokiói olimpiát elhalasztják. Erre reagálva a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) tavaly tavasszal úgy döntött, hogy a 2021-es szezon első világkupa versenye mellett az európai olimpiai és paralimpiai pótkvalifikációs viadalt is Magyarország rendezheti meg, idén májusban.

"A magyar szervezőbizottság tulajdonképpen már tavaly megkezdte az előkészületeket azzal, hogy megrendezte 2020 egyetlen felnőtt gyorsasági versenyét, a szeptemberi világkupát" – mondta Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke, a szervezőbizottság vezetője. "Szegeden már akkor olyan járványügyi protokollt állítottunk fel, amely garantálta a versenyre érkező csapatok és vendégek biztonságát."

A jelenlegi helyzetben a magyar szervezők "szintet lépnek", és az ICF-fel közösen idén még szigorúbb szabályokat vezetnek be, amelyeknek betartását ellenőrizni fogják a résztvevők egészségének védelme érdekében.

"A májusi versenyünkre eddig 57 ország jelezte részvételi szándékát, de vannak további érdeklődők, így valószínűleg napokon belül átlépjük a 60-at, ebből 35 nemzet lesz ott a pótkvalifikációs viadalon is. Az utazási nehézségek ellenére ez a magas szám nem meglepő, hiszen azoknak az élversenyzőknek is fontos, hogy néhány hónappal az olimpia és a paralimpia előtt a felkészültségüket ellenőrizzék, akik már szereztek kvótát Tokióra. Bízunk benne, hogy méltó házigazdái lehetünk ennek a kiemelt jelentőségű eseménynek" – tette hozzá Schmidt Gábor.

Forrás: MTI

Comments powered by CComment