A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) 2021-es versenynaptárában megerősítette, hogy jövőre Szegeden lesz az európai olimpiai pótkvalifikációs viadal.

Eszerint május 12-16. között lesz a verseny – amely egyben világkupa-futam is lesz.

Schmidt Gábor, a sportág hazai szövetségének elnöke ezzel kapcsolatban korábban az M4 Sportnak azt mondta: amikor megpályázták a 2021-es vk-rendezést, még nem lehetett tudni, hogy nem a tokiói olimpia után, hanem előtte lesz. Az olimpia halasztását követően az ICF jelezte, hogy a szegedi vk egyben európai kontinentális olimpiai kvalifikációs verseny lesz a sprint és a para-szakágban.

A sportvezető kiemelte: óriási dolognak tartja, hogy az olimpiát megelőzően a maradék kvótákat Magyarországon lehet megszerezni. A 2019-es, olimpiai kvótaszerző világbajnokságot – amelyen a tokiói helyek nagyobb része gazdára talált – ugyancsak a Maty-éren rendezték meg.

A magyar szövetség honlapja hétfőn arról is beszámolt, hogy az ICF állásfoglalása szerint jó az esély, hogy szeptember 23-27. között a magyar szervezők rendezhetik meg a nem olimpiai számok eredetileg július közepére tervezett világbajnokságát is Szegeden. Ezen, a tervek szerint, az olimpiai számok világkupa-versenynek számítanak majd. Erről legkésőbb június elején születhet meg a végső döntés.

Comments powered by CComment