A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) vezetőtestülete megváltoztatta a júliusról szeptemberre halasztott szegedi gyorsasági világbajnokság státuszát, és a vb helyett – amelyen eredetileg az olimpiai programban nem szereplő számokban versenyeztek volna a sportolók – világkupa megszervezésére kérte fel a magyar szövetséget (MKKSZ), ötkarikás számokkal.

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: az ICF elnöksége azért döntött így, mert fontosnak tartja, hogy a sportágnak legyen idén egy olyan eseménye, amelyen a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő versenyzők összemérhetik tudásukat. A viadal szeptember 24. és 27. között lehet a Maty-éren.

"Mivel az MKKSZ a nem olimpiai számok világbajnokságának rendezésére nyert el pályázatot, és ehhez kapott állami támogatást, megkezdtük az egyeztetést az Emberi Erőforrások Minisztériumával és Szeged városával, hogy amennyiben lehetséges, a világkupa-versenyre is érvényes legyen a hozzájárulás. Úgy véljük, a magyar válogatott versenyzőinek nagyon jó, ha idén is van mire készülniük, Magyarországnak pedig ugyancsak előnyös, ha újabb rangos viadalnak adhat otthont" - fogalmazott az MKKSZ elnöke.

Hétfőn az európai szövetség vezetőtestülete is ülésezett, majd bejelentették, hogy az idei kontinensviadalok sorsáról – így az október 1-4-re kiírt budapesti maratoni Eb.-ről és az október 15-18-ra halasztott romániai gyorsasági Eb.-ről is – hatvan nappal az adott verseny kezdete előtt hoznak döntést.

Comments powered by CComment