A vízitúrázás ismét egyre népszerűbb, nyaranta baráti társaságok és családok is gyakran vízre szállnak, hogy egy vagy többnapos evezésre induljanak.  

A Magyar Természetjáró Szövetség digitális útikönyve, a Természetjáró weboldal és a hozzá tartozó, ingyenes Természetjáró applikáció a gyalogos és a kerékpáros túrák mellett számos (26 db) vízitúrát is felvett kínálatába.

Az útvonalakat gyakorlott vízitúrázók válogatták ki és járták be, gazdag képanyaggal és részletes leírással segítve a választást. A hasznos tippekből az is kiderül, hol érdemes kikötni, szükség van-e saját hajóra, illetve kiknek ajánlható biztonsággal az útvonal.

a zagyva vadonjaban 03

A tervek szerint folyamatosan bővülő összeállításban változatos helyszínek között böngészhetünk, ahogy a túrák hossza és nehézsége is széles skálán mozog. A csendes suhanás a Holt-Körösön vagy az izgalmas, technikásabb evezés az Ipolyon éppúgy jó választás lehet, mint a vadregényes kalandozás a Szigetközben, vagy egy vízi barangolás Gemencen.

Népszerű állóvizeink sem maradtak ki a válogatásból: találunk balatoni túraötletet a Tihanyi-félsziget megkerülésére, de remek programnak ígérkezik a Velencei-tó vagy a tatai Öreg-tó körbeevezése is.  

Comments powered by CComment